Landbasert oppdretter har sikret finansiering på 359 millioner dollar

Nyheter
1552

Det globale kapitalforvaltningsfirmaet 8F Asset Management har hentet inn 359 millioner dollar, eller rundt 3,7 milliarder kroner, for fire av Pure Salmons landbaserte matfiskanlegg.

I en pressemelding opplyser Pure Salmon, som ønsker å bygge en serie av oppdrettsanlegg over hele verden, at de har fått inn kapitalen som kreves for fase en i den globale utrullingen, som omfatter prosjekter i Polen, Frankrike, Japan og USA.

«Investorbasen består av ledende familie- og institusjonelle investorer, inkludert flere selvstendige formuefond, forsikringsselskaper og pensjonsfond fra Europa, Asia, Midt-Østen og USA. Prosjektet tiltrakk seg også betydelige investeringer fra havbruksnæringen, inkludert AquaMaof, Pure Salmons RAS-teknologipartner», heter det i pressemeldingen.

Totalt skal det produseres 40.000 tonn laks årlig i fase en. Pure Salmons ledergruppe skal være stasjonert i et nytt hovedkvarter i Abu Dhabis finansielle forretningskvarter, ADGM (Abu Dhabi Global Market).

Pure Salmons første anlegg, eid av 50 prosent av israelske AquaMaof Aquaculture Technologies, er allerede fullt operativt i Polen. Et fullt integrert og kommersielt innendørs RAS-anlegg skal stå klart i Japan i havnebyen Tsu i løpet av 2021. Første slakting her er planlagt i 2023.

Pure Salmon har også valgt Frankrike fremfor Italia, og skal bygge EUs største landbaserte lakseanlegg i Boulogne-sur-Mer.

I tillegg jobbes det med et anlegg på 20.000 tonn i USA, der søknadsprosessen for de nødvendige tillatelsene begynner om noen få måneder. Grunnarbeidet er forventet å starte opp i siste kvartal i 2020.

Stephane Farouze. FOTO: LinkedIn

Pure Salmon arbeider videre med prosjekter i Kina, Afrika og Sør-Øst Asia, som skal bidra mot målet om å produsere 260.000 tonn laks årlig.

Stephane Farouze, styreformann og grunnlegger av 8F, sier følgende i pressemeldingen:

– Med denne svært vellykkede kapitalinnhentingen har vi nådd en kritisk milepæl i utviklingen av Pure Salmon og har virkelig begynt reisen mot 260.000 tonn produksjon av bærekraftig laks.

– Det å ha tiltrukket seg en så høyt respektert gruppe investorer, viser tilliten til potensialet i den landbaserte oppdrettsnæringen og til Pure Salmon og 8Fs evne til å levere visjonen sin, avslutter Farouze.