Pure Salmon velger Frankrike fremfor Italia – skal bygge EUs største landbaserte lakseanlegg

Nyheter
1807

Pure Salmon planlegger et nytt landbasert matfiskanlegg i Boulogne-sur-Mer i Nord-Frankrike. Anlegget skal produsere 10.000 tonn årlig, og blir dermed det største av sitt slag i EU.

Det skriver Undercurrent News.

Ifølge avisen får anlegget får anlegget en prislapp på 175 millioner euro, eller rundt 1,7 milliarder kroner.

8Fs oppdrettselskap Pure Salmon ønsker å bygge en serie av oppdrettsanlegg over hele verden, og sikter på 260.000 tonn lakseproduksjon årligPure Salmons første anlegg, eid av 50 prosent av israelske AquaMaof Aquaculture Technologies, er allerede fullt operativt i Polen. Selskapet har også prosjekter på gang i Japan, Lesotho og Brunei.

Det har vært knyttet usikkerhet til hvor det nye anlegget i Europa skulle ligge. I tillegg til Boulogne-sur-Mer har selskapet vurdert en tomt på Sardinia i Italia.

– Pure Salmons landbaserte lakseanlegg i Boulogne-sur-Mer vil føre til en betydelig økning i fiskeproduksjonen i Frankrike, uttaler landbruks- og matminister Didier Guillaume.

– Det er i tråd med EU-kommisjonens mål om å utvikle bærekraftig havbruk og dermed redusere EUs avhengighet av import. Dette store prosjekter er derfor i fullt samsvar med politikken jeg har iverksatt for å videreutvikle havbruksnæringen i Frankrike, sier Guillaume videre.