Russland blokkerer import av laks fra flere chilenske oppdrettere

Nyheter
520

Den russiske veterinærmyndigheten Rosselkhoznadzor fortsetter å utestenge chilenske lakseoppdrettere. 

I slutten av januar skrev iLaks at Bakkafrost ville bli utestengt fra det russiske markedet fra og med 10. februar etter at russerne hevdet de hadde funnet «uønskede bakterier» i laksen fra den færøyske oppdretteren.

Nå rammes også flere chilenske oppdrettere. Rosselkhoznadzor opplyser at de har funnet spor av det antibakterielle middelet oksytetracyklin i laks fra Blumar. Oppdretteren utestenges derfor fra det russiske markedet fra og med 25. februar.

Tidligere er også produkter fra blant annet Cermaq Chile, Mowi Chile, Multiexport, Nova Austral, Pesquera del Mar, Salomnes Aysen, Salmones Cailin og Yadran Quellon midlertidig blokkert fra å entre det russiske markedet.

En fullstendig liste over restriksjonene fra Rosselkhoznadzor finner du her.

Men også norsk laks er uønsket hos russerne. 9. januar stengte Russland for import og transitt av varer produsert fra norsk oppdrettsfisk.

Den russiske veterinærtjenesten hevder å ha funnet krystallfiolett i norsk fisk bearbeidet i Hviterussland. Krystallfiolett er et legemiddel som hindrer vekst av bakterier og sopp, og er ulovlig å bruke  på matproduserende dyr.