Ny generalforsamling i NTS. Gåsø vil ha valgkomite på dagsorden

Nyheter
0

Kampen fortsetter.

Ekstraordinær generalforsamling innkalles i henhold til krav fremsatt av Nils Williksen, Terboli Invest og Rodo Invest i samsvar med allmennaksjeloven § 5-7 (2), fremgår det av en melding fra selskapet i dag.

De nevnte aksjonærene har krevd ny behandling av styrevalget fra forrige generalforsamling, og har varslet at det vil legges frem forslag senest en uke før avholdelse av generalforsamling, og denne vil publiseres på NTS` nettside. Selskapet har fått beskjed om at selskapets valgkomité og større aksjonærer vil bli konferert før forslaget fremlegges.

Valgkomite
Tilsvarende krav om ekstraordinær generalforsamling er fremmet av Gåsø Næringsutvikling  Den nevnte aksjonæren har krevd behandling av sak 4, som er valg av valgkomite.

Valgkomiteen består av Ivar S. Williksen (leder), Solveig Gaasø og Solvår Hallesdatter Hardesty. Varamedlemmer er Halvår Sivertsen og Geir Meland.

Helge Gåsø sier til DN at ikke ønsker noe ny generalforsamling, snarere tvert i mot.

– Men når det først skal være, ønsker vi samtidig at en ser på sammensetningen av valgkomitéen, sier han til avisa. Gåsø vil ikke si hva han mener om det varslede budet fra Mowi før det faktisk ligger på bordet.

Fra forrige generalforsamling. Foto: NTS

De tre såkalte opprørerne trodde de hadde flertallet med seg på å kaste Gåsø ut av styret.  Det snudde rett før generalforsamlingen den 21. januar,  da Hans Martin Storø snudde i siste liten. Han valgte å støtte Helge Gåsø videre. Etter det dramatiske fredagen i Rørvik håpet Gåsø å en rolig helg. Det fikk han ikke.

Hevdet feil med fullmakt
Dagen etter krevde de tre ny ekstraordinær generalforsamling med bakgrunn i at det skal ha skjedd formelle feil i forbindelse med behandling av gitte fullmakter. Nå er dato for denne satt til 18. februar. I mellomtiden har det vært en dramatisk utvikling. Dette har skjedd siden forrige ekstraordinære generalforsamling.

28. januar: Tillitsvalgte frykter at Mowi vil stenge NTS-eid slakteri

27. januar: NTS fremlegger detaljert selskapsinformasjon en måned før planen: – Det pågår selvfølgelig flere prosesser.

26. januar: Gustav Witzøe mener SalMar og NRS vil være en god match.

25. januar: Tillitsvalgte går hardt ut mot eierne. – På grensa til uprofesjonelt.

24. januar: Hans Martin Storø som veltet forslaget om å skifte ut styret kjøper seg opp i NTS.

24. januar: Mowi vil kjøpe NTS og tilbyr halve oppgjøret i Mowi-akskjer. 

Sagaen om NTS fortsetter og artikkelen nedenfor gir en god innsikt i selskapets historie.
Slik ble NTS bygget opp – fra et lite dampbåtrederi til milliardoppdretter.