Ydmyk Helge Gåsø vant første runde, men frykter mer maktkamp fremover

Nyheter
0

Forberedt på mer uro.

Helge Gåsø møtte i generalforsamlingen i dag uten peiling på hvordan det skulle gå før tallene lå på bordet. I forkant hadde det vært jobbet intenst med å skaffe nødvendige fullmakter fra alle små aksjonærer. Det er en svært ydmyk Helge Gåsø iLaks får i tale fredag formiddag.

– Jeg er fornøyd med at det gikk vår vei. Jeg er ikke overrasket. Håpet var der, men følte meg absolutt ikke sikker, sier en lettet Helge Gåsø.

– Småaksjonærene i Namdalen har støttes oss og det er gjort en super jobb av Harry Bøe i å skaffe fullmakter til generalforsamlingen. Jeg er ydmyk i forhold til støtten vi har fått. Det er vesentlig i forhold til selskapet NTS. Jeg kjemper for de 1.200 ansatte som føler stor uro i forbindelse med denne kampen, sier Gåsø.

Fra dagens generalforsamling. Foto: NTS

– Vil slakte selskapet
– Det er jo en samling på den andre siden som i det ikke har sagt noe i det hele tatt om hva de ønsker. Det uroer de 1.200 ansatte. Det er meningsløst å holde på slik i et børsnotert selskap. De må komme til bordet og si hva de vil. Vi har åpen dør vi. Vi har våre egne tanker om hva de ønsker å gjøre, men ikke bekreftet av dem.

– Hvilke tanker da?

– Jeg føler de grunnleggende kanskje vil slakte NTS.

– Det er en sterk påstand

– Ja det er det, men jeg er ikke tvil om at de ønsker å selge NRS-posten, det tør jeg påstå.

Forberedt på mer uro
Den samme aksjonærgrupperingen bak kravet om å kaste Gåsø ut av styret, la mandag morgen inn et bud på 105 kroner per NTS-aksje. NTS kursen er i skrivende stund ned 0,5 prosent, mens NRS faller 5,3 prosent.

Helge Gåsø ønsker ikke å spekulere mye i det fallet som var i kursen på NTS og ikke minst NRS fredag, men sier han ikke er overrasket over at kursen på NRS falt.

– Hva skjer fremover?

– Jeg er forberedt på at vi ikke er ferdig, men håper de tar det litt med ro fremover så NTS og datterselskapene får anledning til å jobbe å gjøre produktive ting. Dette skaper fryktelig uro i en organisasjon med 1.200 ansatte. Folk spekulere på om de har en jobb i morgen, om de andre hadde vunnet saken i dag.

Hvordan ser du for deg resten av dagen og helga?

– Vi er i Rørvik og kjører mot Frøya på vei hjem i kveld for å slappe av. Da håper jeg det blir litt ro i leiren.