Mowi trekker søknad om å utvide produksjonen på tidligere luseplaget lokalitet

Nyheter
1093

Mowi snudde etter naboklager og lakselusproblemer på Rønstad.

I midten av september skrev iLaks at Mowi hadde søkt om å utvide produksjonen på Rønstad i Volda kommune. Dette mens oppdretteren febrilsk kjempet for å komme under lusegrensen på lokaliteten, som etter hvert førte til dagsbøter.  Mowi har for øvrig klaget på tvangtsmulktvedtaket.

En måned senere i oktober kom selskapet endelig under lusegrensen på lokaliteten, og har siden holdt seg under den.

Eivind Nævdal-Bolstad. FOTO: Elisabeth Nodland

Men nå opplyser kommunikasjonssjef i Mowi, Eivind Nævdal-Bolstad, at selskapet trekker søknaden om å utvide produksjonen på anlegget sitt på Rønstad.

– Det kom inn flere klager til utvidelsen. Kombinert med den vanskelige situasjonen vi hadde nylig, så bestemte vi oss for å trekke søknaden i denne omgang. Vi vil i den kommende tiden gå i dialog med naboer for å se hvordan vi kan gjøre tilpasninger på de innspillene vi fikk, skriver han i en SMS til Sunnmørsposten.

I oktober ble det kjent at det også var mistanke rømt fisk fra både Rønstad og nabolokaliteten Voldnes i forbindelse med tømming av merd og behandling av fisk. 

– På Rønstad meldte vi fra om mistanke om rømming, men telling og slakting tyder heldigvis på ingen rømte fisk. Ved Voldnes er det meldt inn 2.100 rømte fisk fra lokaliteten, skriver Nævdal-Bolstad i en oppdatering til iLaks.