Mowi endelig under grensen på luseutsatte lokaliteter

Nyheter
868

Etter å ha slitt med høye lusetall i ukesvis på lokalitetene Rønstad, Sandvika og Voldnes, har Mowi kommet under lakselusgrensen.

– Vi er under på alle de tre anleggene etter iherdig jobbing av våre ansatte, sier Mowis kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad til iLaks.

Men luseutfordringene har kostet. Mowi har vært nødt til å slakte ut nesten hele Rønstad. Også på Voldnes har det vært utslakting. Luseproblemene førte også til dagsbøter på Rønstad. 

– Vi har som kjent påklaget bøtene, men de løper selvsagt ikke når anlegget er under grensen, understreker Nævdal-Bolstad.

1. oktober ble det kjent at det også hadde vært lakserømminger på Rønstad og Voldnes. Overfor iLaks bekrefter Nævdal-Bolstad nå at det kun har vært rømming ved den ene lokaliteten.

– Med bakgrunn i telling estimerer vi 2.100 rømte fisk fra Voldnes. Også ved Rønstad meldte vi om mistanke om rømming, men det viser seg heldigvis at det ikke har rømt fisk fra anlegget, sier kommunikasjonssjefen.

Totalt 100 fisk er så langt gjenfanget.

– Vi fortsetter arbeidet med å fiske ut eventuelt mer rømt fisk i samarbeid med lokale fiskere, elvelag og direktoratet, avslutter Nævdal-Bolstad.