Nesvik til iLaks: – Jeg forventer at trafikklysene vil komme veldig kjapt når ny statsråd er på plass

Nyheter
1595

Avtroppende fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik sier trafikklyssystemet så og si er klart for å bli presentert.

Mandag kunngjorde Frp-leder Siv Jensen at partiet trekker seg ut av regjering. Det betyr også at Harald T. Nesvik er ferdig som fiskeri- og sjømatminister – rundt et og et halvt år etter at han ble presentert i jobben.

Nesvik sier til iLaks at han stiller seg bak avgjørelsen partiet nå har tatt. Han roser samtidig partileder Siv Jensen, som han beskriver som «en fantastisk leder og person.»

– Jeg tar det til etterretning det som har skjedd i dag. Det har vært en utvikling over tid og som Siv Jensen sa: «Det har vært for mange grå, kjedelige kompromisser». Det ble etter hvert ikke samme gleden knyttet til regjeringsdeltakelsen. Det toppet seg da regjeringen bidro til å hente hjem en person, som tilhører et terrornettverk. Da var begeret mer enn fullt, sier Nesvik til iLaks.

Nesvik selv var på hjemlige trakter i helgen, nærmere bestemt Ålesund.

– Jeg har aldri fått så mange rasende tilbakemeldinger, som på den turen, sier Nesvik.

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik. FOTO: NFD

– Trafikklysene vil komme veldig kjapt
Et av de store spørsmålene nå er hva som skjer med trafikklyssystemet, som skal sikre forsvarlig og forutsigbar vekst i oppdrettsnæringen. Planen var at det skulle legges fram før jul av Nesvik, men ble utsatt til nyåret.

– Jeg forventer at trafikklysene vil komme veldig kjapt når ny statsråd er på plass, sier Nesvik til iLaks, og bekrefter at trafikklyssystemet så og si er klart for å bli lagt fram.

– Det er også av hensyn og respekt til den nye statsråden, som skal ta debatten, at trafikklyssystemet kommer på plass, fortsetter Nesvik.

– Kan du bekrefte eller avkrefte at grunnen til forsinkelsen på trafikklysene, er at det har vært uenighet mellom Fiskeridepartementet og Miljødepartementet om hvem som skal bestemme over villaksen? 

– Det verken kan eller vil jeg svare på. Det har vært interne diskusjoner, svarer Nesvik.

Nesvik varslet i november at det røde lyset skal på.

Ingen tro på grunnrentebeskatning
En annen ting som har vært heftig diskutert er om det blir en eventuell grunnrentebeskatning på oppdrett. Nesvik tror ikke det blir store endringer, selv med Frp på vei ut av regjering.

– Jeg har ingen tro på at det kommer noen grunnrentebeskatning, sier Nesvik til iLaks.

I forrige uke varslet et Venstre-utvalg omkamp om lakseskatten, etter at partiet i fjor sa nei på årsmøtet til den.

– Det er ikke Venstre som kommer til å bikke flertallet i Stortinget. Frp og Høyre har allerede gjort sine vedtak, og jeg forventer at disse blir fulgt opp, sier Nesvik.

Hvor mange dager Nesvik har igjen som fiskeri- og sjømatminister før en ny statsråd tiltrer, er ikke helt avklart. Hva som dog er avklart, er at Nesvik står arbeidsledig når han nå slutter som fiskeri- og sjømatminister.

– Det er den morsomste jobben jeg har hatt. Jeg kom inn med et brak, men går litt roligere ut. Jeg har stortrivdes i jobben, og møtte fantastiske utøvere i den flotteste næringen Norge har. Jeg har kost meg, og gjort det jeg trives best med. Selvsagt hadde jeg lyst å fortsette, men politikken er viktigst, sier Nesvik, og slenger ut en jobbsøknad avslutningsvis.

– Jeg håper det er noen der ute som vil ta i bruk min kompetanse. Det er bare å ta kontakt, avslutter han.