Mowi starter utslakting på nabolokalitet til Rønstad

Nyheter
1463

Oppdretteren fortsetter lusekampen.

iLaks rapporterte allerede i midten av september at det var store luseutfordringer på lokalitetene Rønstad og Sandvika i Volda kommune, samt nabolokalitet Voldnes i Herøy kommune. Da begrunnet Mowi problemene med «tekniske problemer og forsinkelser fra leverandører på behandlingskapasiteter.»

Luseproblemene på Rønstad resulterte i sviende dagsbøter for storoppdretteren, og førte til at nesten hele lokaliteten måtte slaktes ut.

Nå har Mowi også starte utslakting av fisk på Voldnes, som det tidligere også har vært aktuelt å gjøre. På denne lokaliteten har Mowi ligget over den maksimale lusegrensen ni av de ti siste ukene.

– Vi slakter ut deler av anlegget denne uken, og behandler også fisk. Vi har tro på at vi er under grensen i løpet av denne uken med tiltakene vi har vært i dialog med Mattilsynet om, skriver Mowis kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad til iLaks i en e-post torsdag morgen.

På Voldnes er fristen for når dagsbøter starter å løpe utsatt til 14. oktober, ifølge Nævdal-Bolstad.

Fra både Rønstad og Voldnes har det for øvrig rømt fisk.

Når det gjelder Sandvika, er situasjonen langt lysere nå, selv om det også her har vært trøbbel med lus i over en måned.

– Vi er nå under grensen, og siste telling viste 0,13. Vi har fått varsel om bøter for Sandvika, men vi er i dialog med Mattilsynet om dette, avslutter Nævdal-Bolstad.