Fylkesrådet i Troms innstiller på at Arctic Offshore Farming skal ligge utenfor Kvaløya

Nyheter
876

Fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (Ap), anbefaler at Norway Royal Salmons konsept Arctic Offshore Farming skal ligge på lokalitet Fellesholmen utenfor Kvaløya.

Innstillingen ble offentliggjort onsdag, og saken skal behandles i fylkesrådet 12. november, skriver Folkebladet.

– Kort fortalt har Norway Royal Salmon søkt om to lokaliteter til det samme formålet. Innstillingen er å innvilge lokaliteten Fellesholmen i Tromsø kommune til formålet, mens Ytre Øyfjord avslås med bakgrunn i en vurdering av selskapets behov, sier Simonsen til avisen.

I Ytre Øyfjord har motstanden vært stor mot prosjektet, særlig fra lokale fiskere, mens på Kvaløya har planene blitt ønsket velkommen av lokalmiljøet.

Ifølge Simonsen har Norway Royal Salmon selv opplyst at de primært ønsker å bruke Fellesholmen, og at Ytre Øyfjord var tenkt som en sekundær lokalitet, hvis ting ikke gikk som planlagt på Fellesholmen.

I begynnelsen av oktober fortalte konserndirektør for marked og forretningsutvikling i Norway Royal Salmon, Klaus Hatlebrekke, til iLaks at selskapet nærmet seg en avgjørelse om beliggenhet for konseptet.

– Vi ønsker ikke å kommentere noe før endelig vedtak foreligger i saken, sier Hatlebrekke nå til iLaks.

Anlegget, som har en prislapp på 700 millioner kroner, bygges ved Fosen Yards. Norway Royal Salmon gjør for øvrig anlegget mer kompakt enn hva de opprinnelig hadde planer om.