Dolmen kjøper en tredjedel av Gaia Salmon – sikter på 50.000 tonn laks på land

Nyheter
1221

I forrige uke ble det kjent at Roald Dolmen trakk seg fra jobben som leder for strategi og forretningsutvikling i børsnoterte NTS. Nå kjøper han seg opp i Gaia Salmon.

Roald Dolmen kjøper seg opp til 33,33 prosent i Gaia Salmon. Dette gjør han gjennom sitt investeringsselskap RODO Invest. RODO Invest var tidligere aksjonær i selskapet, med en posisjon på 25 prosent, via 50 prosent eierskap i selskapet MG Farmer. Det resterende av Gaia Salmon er eid av familien Bjørkan.

Selskapet med forretningsadresse på Hemnesberget i Nordland vil utvikle landbasert lakseoppdrett – og har store ambisjoner.

Les også: Nova Seas klage avvist: Landbasert oppdretter kan etablere anlegg på Træna

50.000 tonn
– Landbasert oppdrett fortsatt bare i sin begynnelse i Norge. Gaia Salmon har allerede godkjennelser på Træna og arealer i Rørvik. Dette gir unike geografiske fortrinn og en meget god posisjon for veien videre. Målet er å bli et betydelig aktør innenfor landbasert oppdrett, sier Dolmen til iLaks.

Les også: Roald Dolmen trekker seg fra toppjobb i NTS

– Vår målsetting er å realisere en matfiskproduksjon på 50.000 tonn i løpet av en ti års periode, sier Roald Dolmen.

– Med mitt reduserte engasjement i NTS, vil jeg nå ha tid og fokus til å bidra til å skape ny vekst og industri på Helgeland og i Nord Trøndelag, med lokalt forankret eierskap. Vår utviklingsplan vil være oppbygging av kapasitet innenfor både storsmolt og matfisk, fortsetter Dolmen.

Les også: To aktører vil produsere opptil 55.000 tonn laks årlig på dette industriområdet

Nestor
– Med Roalds engasjement i Gaia Salmon, er vi nå fullfinansiert for første trinn i vår utviklingsplan, sier daglig leder Bjarne Bjørkan.

Partene ønsker ikke å opplyse hva Dolmen betaler for eierposten i Gaia Salmon.

– Vel så viktig som kapitalen, er hva Roald bringer med seg av erfaring, nettverk og kompetanse. Roald er en nestor innenfor næringen og har med stor suksess bidratt til oppbyggingen av blant annet NTS og Moen Gruppen. I tillegg har han nylig fullført store landbaserte RAS prosjekter både på Island og i Norge. Vi er veldig glade og stolte over å få han med på laget. Roald har vist en unik evne til å skape samarbeid, allianser og verdier i næringen. Dette er noe vi mener er en forutsetning for å lykkes i dette markedet, avslutter Bjørkan.