To aktører vil produsere opptil 55.000 tonn laks årlig på dette industriområdet

Nyheter
1926

Både Gaia Salmon og Eco Seafood planlegger landbasert lakseoppdrett på Kråkøya industriområde rett nord for Rørvik.

Tidligere har iLaks fortalt at Gaia Salmon har tillatelse til å produsere 7.200 tonn laks årlig på land på Galtneset i Træna. På eiersiden står blant andre Morten Bjørkan og sønnene Bjarne og Even. I tillegg sitter MG Farmer på 25 prosent av aksjene i den landbaserte oppdretteren. Bak dette selskapet står Skamik-sjef Geir Skarstad samt Roald Dolmen. Sistnevnte er inne på eiersiden i havbrukkonsernet NTS, hvor han også er leder for strategi og forretningsutvikling.

Overfor NT24 bekrefter Dolmen at Gaia Salmon også har landbaserte lakseplaner på Kråkøya industriområde nord for Rørvik. Her har selskapet en avtale med Nærøysund kommune om håndgivelse av en tomt på om lag 100 dekar, skriver avisen.

– På Kråkøya ser vi for oss en årsproduksjon på opp mot 15.000 tonn, sier Dolmen, som understreker at alt er i en tidlig fase.

NT24  skriver videre at også Eco Seafood har sikret seg areal på Kråkøya for landbasert lakseoppdrett. Selskapet ble stiftet i sommer og eies av Vegard Skillingstad Livik (51 prosent) og Thomas Williksen (49 prosent). Selskapet har sendt inn en konsesjonssøknad, og antyder en årlig produksjon på 40.000 tonn laks i et gjennomstrømmingsanlegg.

– Vi er i en veldig tidlig fase. Nå intensiverer vi arbeidet med å skaffe kapital, sier Livik.

Les også: Prosjektene renner inn: 73 aktører vil bygge landbaserte lakseanlegg for 1,8 millioner tonn