Voldsomt rykk for Grieg Seafood: Aksjekursen er løftet 27 prosent på fire dager

Nyheter
1137

Resultatfremleggelse, ny strategiplan, lakseprisløft og økte kursmål har løftet Griegs børsverdi med 3,3 milliarder kroner på svært kort tid.

Grieg Seafood stiger hele 12 prosent og klart mest av lakseselskapene på Oslo Børs fredag. Selskapet har med det sett aksjekursen legge på seg med hele 30 kroner, eller 27 prosent siden mandag.

ABG Sundal Collier skriver i en oppdatering fredag at aksjen er et attraktivt vekst-case med en 2020-p/e på 11,5 ganger mot sektorgjennomsnitt på 15 ganger.

– Selv om vi legger inn en faktor på to kroner lavere i EBIT per kilo mot andre oppdrettere ser verdsettelsen attraktiv ut, forutsatt den ventede kraftige volumveksten. Vi gjentar kjøpsanbefaling og hever kursmål til 150 kroner pr aksje, fra tidligere 146 kroner, skriver meglerhuset ifølge TDN Finans.

Grieg-aksjen handles til kurs 140 kroner klokken 1510.

Tidligere idag har iLaks rapportert at lakseprisen stiger seks til syv kroner inn mot neste uke.

Grieg Seafood la frem resultatet for tredje kvartal torsdag morgen. Det ble svært godt mottatt av finansmarkedet.

Likeledes ble selskapets rykende ferske og svært ambisiøse strategiplan om kostnadslederskap og et slaktevolum på 150.000 tonn innen 2025. Produksjonsøkningen, som innebærer nær en dobling av årets ventede slaktevolum, skal gjøres både organisk og gjennom fusjoner og oppkjøp.