Lakseprisfall barberte Grieg-resultatet i tredje kvartal

Nyheter
826

Oppdretteren måtte nøye seg med en EBIT/kg på 7,32 kroner – ned 22 prosent fra samme kvartal i fjor.

Grieg Seafood legger frem kvartalsresultatet torsdag morgen. Her fremgår det at selskapet slaktet 21.028 tonn i kvartalet. Omsetningen passerte akkurat to millarder kroner i kvartalet, drevet av økt slaktevolum, mens driftsresultatet, før biomassejustering, endte på 154 millioner kroner.

Den største driveren bak fallet i inntjening er en lavere laksepris. Selskapet opplyser om sterk biologisk drift i Norge og biologiske forbedringer i British Columbia. Også Shetland kan vise til bedre drift.

Selskapet guider et samlet slaktevolum på 82.000 tonn i 2019, og målet om 100.000 tonn neste år står fortsatt ved lag. Selskapet lanserer forøvrig en ny strategi om kostnadslederskap og et slaktevolum på over 150.000 tonn innen 2025.

– Tredje kvartal var igjen preget av solid drift for våre norske virksomheter, med sterk biologisk ytelse og fortsatt høye overlevelsesrater. Vår postsmoltstrategi i Rogaland utvikler seg godt, og i Finnmark er ytterligere to lokaliteter blitt ASC-sertifisert i løpet av kvartalet – et vitnemål til vårt strenge fokus på bærekraft, sier konsernsjef Andreas Kvame i en kommentar.

– Vi har også begynt å se biologiske forbedringer i BC, som 2019 har vært preget av utfordrende miljøforhold. Disse forbedringene er resultatet av flittig, vedvarende arbeid fra våre dedikerte ansatte så vel som omfattende operasjonelle og tekniske løsninger implementert for å bekjempe slike problemer som alger og lave oksygennivåer.

Styret spanderer et tilleggsutbytte på to kroner per aksje.