– Norsk laks har stor innflytelse på det japanske kjøkken, sier Øyvind Næsheim. Nobu-kokken spår at norsk laks om ti år er like populær i Sørøst-Asia som i Japan.
Næsheim leder idag 23 kokker på Nobu i Hong Kong. Det har han gjort siden 2003. Japansk-peruvianske Nobu er en eksklusiv restaurantkjede som serverer utsøkt gourmetmat i en rekke storbyer over hele verden.
I et oppslag i den indonesiske avisen The Jakarta Globe sier Næsheim at norsk laks kan integreres i et hvilket som helst måltid. – Jeg tror ikke at dette er en thai eller indonesisk rett, men inspirasjonen kan komme overalt ifra, sier stjernekokken.
Fransk-utdannede Næsheim uttrykte sin entusiasme for den kommende Nobu-restaurant i Manila og i flere andre sørøst-asiatiske byer. Næsheim sier at i løpet av de neste ti år vil norsk laks’ popularitet i sørøst-asiatiske emerging markets som Indonesia og Malaysia matche populariteten i Japan.