Sushi-kurs økte salget

608

To fredager på rad arrangerte Godfisk et «mini-kurs» i sushi på Norges største kjøpesenter. En positiv effekt, i tillegg til mange hundre fornøyde deltakere, var en sterk økning i laksesalget i butikken like ved.

– Det var utrolig lett og morsomt å lage sushi selv! Jeg har nylig blitt veldig glad i sushi og har begynt å mase om å få det hjemme. Det hender masingen hjelper, men nå kan jeg jo gjøre det selv, sier Sarah Bjørkum (13).

Hun og moren Lise har akkurat rullet en perfekt makirull som de med glede fortærer. Begge er enige om at det var mye enklere å lage sushi enn de hadde trodd.

I Ultra-butikken rett ved siden av registrerte de økt etterspørsel etter ingrediensene som ble brukt på verkstedet. Mange likte godt krabbeblandingen som ble brukt inni maki-rullen.

– Vi opplevde en sterk økning i laksesalget, så verkstedet ga definitivt utslag hos oss. Vi solgte også alt vi hadde av krabbeskjell og mange spurte etter kongekrabbe, så det var tydeligvis populært, sier Philip Rønsen, som leder fiskeavdelingen.

– Vi jobber hele tiden for å inspirere folk til å spise mer sjømat, og denne gangen var målet å inspirere folk til å lage sushi selv. Derfor valgte vi å la folk få prøve slik at de fikk oppleve hvor enkelt det kan være, sier Sara Møllebakken i Norges sjømatråd.

Sammen med Jostein Medhus fra Kokkelandslaget arrangerte Godfisk gratis miniverksted to fredager på rad på Sandvika Storsenter. En jevn strøm av besøkende fikk forklart og prøvd hvordan de skulle rulle makisushi med ris på utsiden, og montere nigirisushi. Nesten 500 personer deltok på verkstedet, og mange fulgte med på avstand da kokken forklarte. Deltakere fra 3–80 år lot seg rive med.

– Sushi er blitt utrolig populært på kort tid i Norge, og det er en flott måte å spise mer fisk og sjømat på. Vi tror den neste store trenden som kommer et at folk lager sushi selv hjemme, sier Sara Møllebakken i Norges sjømatråd.