STIM i ny rettstvist: Arthur Lyngøy mener han utviklet idéen til «SuperSmolt Feed Only»

Nyheter
1439

Arthur Lyngøy har saksøkt STIM og ACD Pharmaceuticals fordi han mener han har krav på tre prosent årlig royalty for netto omsetning av fiskefôret «SuperSmolt Feed Only».

Det skriver Teknisk Ukeblad (bak betalingsmur).

Arthur Lyngøy er veterinærutdannet, og var tidligere ansatt i ACD Pharmaceuticals, der han jobbet med SuperSmolt-konseptet. Han er også en av grunnleggerne av Hauge Aqua, og har vært involvert i «Egget-prosjektet».

Lyngøy og STIM/ ACD Pharmaceuticals møtes i Sunnmøre tingrett mandag. Rettssaken går over tre dager.

Arthur Lyngøy hevder at han utviklet ideen til «SuperSmolt Feed Only», og derfor skal stå som oppfinner av patentet. STIM og ACD Pharmaceuticals er uenig i dette, og mener metoden med å tilsette salter og aminosyrer til fiskefôret ble utviklet etter en idé fra STIM, der det deltok mange personer i et prosjekt.

Ifølge Teknisk Ukeblad kan STIM/ACD Pharmaceuticals, hvis de taper rettssaken, ende opp med å måtte betale flere millioner kroner til Lyngøy for arbeidet med teknologien. Lyngøy krever royalty for inntekter fra fôret fra 2015 og frem til 2025. Skulle Lyngøy ikke vinne frem med kravet om loyalty, krever han betaling etter lov om arbeidstakeroppfinnelser.

Verken advokat Ida Espolin Johnson i advokatfirmaet Haavind som representerer Jim Roger Nordly & co, eller Lyngøys prosessfullmektig Fredny Bade i LIGL Advokater, ønsker å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.