Skjenker ikke Q1-rapporten en tanke

513

Etter å ha sett Cermaq-aksjen falle med 15 kroner siden 1. mars, møter investorene og analytikerne årets første kvartalsrapport med et skuldertrekk. Det integrerte oppdretts- og fôrselskapet følger markedet oppover tirsdag.

Cermaq-aksjen har fått kjørt seg med flere anledninger i det siste: ILA-angrep, stigende lakselus og fiskehelseutfordringer i Chile har gikk kursen en skikkelig nesestyver. Chile er den klart viktigste produksjonsregionen for Cermaqs oppdrettsdivisjon Mainstream med hele 53 prosent av selskapets 2013-produksjon av 148.000 tonn laksefisk. Som om ikke det var nok, har Cermaq-konsernet løftet et milliardoppkjøp av fiskemelselskapet Copeinca denne våren.

I løpet av snaue to måneder har aksjen rast ned 15 prosent. Cermaq er med det den eneste av lakseaksjene på Oslo Børs som har negativ kursutvikling så langt i 2013. Mens de rendyrkende oppdrettsaksjene har klatret om kapp i takt med hurtig stigende laksepriser, har Cermaq fått juling. Således var det mye som skulle til for å senke aksjekursen ytterligere ved fremleggelsen av årets første kvartalsrapport. Mye negativitet var innbakt i kursen.

Selv om inntjeningen i dagens rapport var noe under meglerhusenes forventninger, gir det ingen negativ kurseffekt tirsdag.

– Volumguidingen ble barbert noe, men vi forventer ikke noen estimatendringer av betydning basert på Q1-rapporten, skriver meglerhuset Swedbank First Securities i en mail til sine kunder. Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling for aksjen.

Cermaq-aksjen stiger med en 25-øring etter lunsj tirsdag, og følger dermed totalindeksen på Oslo Børs.