Siste dans for Codfarmers

2748

Torskeoppdretter Codfarmers har sin siste dag på Oslo Børs idag. Det bør investorene være glade for.

Siste noteringsdag for aksjene i Codfarmers ASA er i dag, 22.04.2013, skriver Codfarmers i en børsmelding mandag. Det har vært en trist historie. Fra 2008 og til i dag har Codfarmers-aksjen falt med 98,7 prosent.

Codfarmers innehar noe av en rekord blant alle fiskeselskaper som har vært notert på Oslo Børs: På CV’en til selskapet står det at torskeoppdretteren ikke har tjent penger i ett eneste kvartal under sine seks år på børs.

Det fundamentale problemet til Codfarmers er at produksjonskostnadene for oppdrettstorsken har lagt til dels vesentlig høyere enn markedspris for fisken. Det har imidlertid ikke forhindret ledelsen og dets finansielle rådgivere hele veien å glede seg over biologisk og markedsmessig fremgang, øynet muligheter for fremtidig storfangst og overbevist nye investorer om aksjens fortreffelighet.

I første rekke har investorene som har satset penger på Codfarmers seg selv å takke. Det har definitivt ikke manglet på faresignaler og advarsler fra verken analytikere eller andre observatører.

Største aksjonær i Codfarmers er Kontrari AS, kontrollert av eksil-egersunderen Frode Teigen, samt  XXL-gründer Øivind Tiedemandsen (via investeringsselskapet Dolphin). Til sammen kontrollerer de 62,7 prosent av aksjene i Codfarmers.

Like før lunsj mandag er Codfarmers-aksjen handlet på 39 øre. Samlet børsomsetning så langt i dag er 980.000 kroner.