SalMar inngår sponsoravtale med RBK

744

Frøyaoppdretter SalMar går inn i en avtale om samarbeid med Rosenborg. Ifølge Adresseavisen skal avtalen ha en ramme på fem millioner kroner i året.

SalMar-toppene Gustav Witzøe og Leif Inge Nordhammer er viden kjent for sin Rosenborg-støtte. Nå går storoppdretteren inn som sponsor for trondheimslaget.

Rosenborgs ungdomsavdeling heter nå Salmar-akademiet. Det er klart etter at RBK og Salmar ASA er enige om en tre-årig samarbeidsavtale, med opsjon på ytterligere tre år, melder Adresseavisen.

Salmar vil gå inn på det høyeste nivået i klubbens partnerstruktur bak hovedsamarbeidspartner Rema 1000. Ingen av partene vil si hvor mye penger avtalen vil gi RBK, men etter det adressa.no erfarer dreier det seg om cirka fem millioner kroner årlig.

– Vi ønsker flere og bedre trøndere spillere på a-laget, og med dette samarbeidet har vi alle tiders mulighet til det. Vi vil sette større fokus på individuell spillerutvikling så ungdommene har større ferdighetsregister den dagen de eventuelt tar steget opp til A-laget. Vi har nok vært litt for opptatt av laget før, mener sportslig leder Erik Hoftun.

Allerede i 2012, som et ledd i «tilbake til røttene»-prosjektet la Rosenborg en langsiktig plan for senior, – og utviklingsavdelingen.

I fjor høst ble ideen presentert for SalMar-gründer Gustav Witzøe.

– Vi ble tent da Erik snakket om «tilbake til røttene»-prosjektet, og i enda større grad bli en regionsklubb. Vi mener at vi som en betydelig næringsaktør i regionen har et ansvar i forhold til det. Gjennom et slikt akademi tror vi det blir enklere å få frem talenter som vil noe. Fotballen har utviklet seg, og spisskompetanse er veldig viktig. Det er ikke bare å løpe, men mye mer. Og det vil et akademi kan hjelpe spillerne med, sier Witzøe til Adresseavisen.