Roger Hofseth: – Det skaper enorme følger for merkevaren norsk laks

Nyheter
0

Han vil ha bedre kontroll med produksjonsprosessen for å unngå at merkevaren blir ødelagt.

Stor andel av produksjonsfisk i markedet og tendenser til smugling har ført til uro blant fiskeeksportører. Roger Hofseth er ikke begeistret for det som skjer.

– Grunnen til at vi har et godt renommé ut i verden er superiorfisken som går ut av landet vårt. Det er klart at dersom vi ikke følger reglene og leverer fisk med lavere kvalitet til markedet, så sier det seg selv at det skaper enorme følger for merkevaren norsk laks, sier han.

Les også: Roper varsku: – Det lønner seg å jukse

Fisk gjøres klar for eksport hos Hofseth International. Foto: Hofseth

Tilstrekkelig kapasitet
Sjefen for Hofseth International har fått med seg at det er blitt hevdet at det ikke er kapasitet til å ta unna store mengder produksjonsfisk. Han er uenig.

– Jeg tror at det er nok kapasitet til å ta unna alt, dersom det blir mer samarbeid på tvers av selskap, sier Hofseth til iLaks.

Han ønsker heller ikke at det lempes på regelverket for å gi økt fleksibilitet.

– Vi er nødt til å fortsette på denne måten. Mattilsynet bør heller strammes opp og følge opp mer.

Les også: – Det er en flott regel 40 uker i året

Belastingen med avlusing
Roger Hofseth er av den oppfatningen at det er behov for å ta et sterkere grep om hele produksjonsprosessen. Han tror at det innebærer mer forutsigbarhet og trygghet på prosessen fra rogn til sluttprodukt.

– Vi må ha full kontroll og utbedre de manglene som er og lage gode produkter ut av det i Norge, påpeker Hofseth.

Oppdrettsgründeren tror derfor at veien videre går via vekst i lukkede oppdrettsløsninger.

– Mye av dette er jo linket til avlusning og slikt. Vi må få vekk «prodfisken» ved å bedre produksjonen. Det bør derfor legges til rette for vekst i lukkede merder, slår Hofseth fast.

Roger Hofseth tror at løsninger som «Egget» kan sikre mindre produksjonsfisk. Foto: Hofseth