Sytten studenter fra hele Norge, med forskjellig studieretning, skal fra lørdag 18. januar starte en intens fem dagers Bootcamp for sjømatnæringen. Studentene skal lære om sjømatnæringen og løse reelle problemstillinger. Målet er å få unge studenter til å bli interessert i en karriere i bransjen.
Studentene som deltar vil i løpet av fem dager lære om sjømatnæringen, sette seg inn i verdikjeden og besøke relevante bedrifter. Bootcampen for sjømatnæringen bygger på erfaringer gjort på Færøyene i 2012, hvor et lignende arrangement ble gjennomført i 2012.
Trenger kloke hoder
Etter opplæringsfasen blir studentene delt opp i team og får 48 timer til å komme opp med kreative og innovative løsninger på en reell problemstilling som eksisterer i dag i norsk sjømatnæring.
– Vi trenger flere kloke hoder til å styrke innovasjon og konkurransekraften i norsk sjømatnæring. Derfor har vi tatt initiativet til denne samlingen for å skape en arena hvor sjømatnæringen og studentene kan møtes, sier Sigridur Thormodsdottir i Innovasjon Norge.
Det vil bli kåret en vinnergruppe under Sjømatdagene på Hell, som blir arrangert 21.-22. januar. Sjømatdagene på Hell er en ypperlig arena for studenter da hele den norske sjømatnæringen er samlet. Studentene som deltar vil få et unikt innblikk i mulighetene som eksisterer innenfor norsk sjømatnæring. Vinnergruppen blant studentene vil få presentere sin løsning for forsamlingen.
Vil synligjøre karrieremulighetene
Nærings- og fiskeridepartementet, Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) og Innovasjon Norge står sammen om dette pilotprosjektet. Målsetningen med prosjektet er å synliggjøre sjømatnæringen som et spennende alternativ for videre karrierevalg. AkvARENA har prosjektansvaret for arrangementet.
Fiskeriminister Elisabeth Aspaker treffer studentene tirsdag morgen under Sjømatdagene på Rica Hell Hotell.