Postordrekongen Ivar Løge (82): – Jeg regner sjømat som en del av det grønne skiftet

Nyheter
614

Select-gründer Ivar Løge har investert over 100 millioner kroner i lakseaksjer.

iLaks har flere ganger skrevet om Løge, som er god for over en milliard kroner og er på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Siden 60-tallet har Select-gründeren tjent millioner av kroner på postordresalg, og i dag satser han tungt på aksjer, der han har en investeringsportefølje på over en milliard kroner. Ifølge Finansavisen steg Løges aksjeportefølje 33 prosent i fjor, mens hovedindeksen steg 16,5 prosent.

I mars i fjor uttalte Løge at «laks er en megatrend ettersom folk er opptatt av helse». Til Finansavisen sier han nå at han identifisert ytterligere to megatrender: digitalisering og det grønne skiftet

– Jeg regner sjømat som en del av det grønne skiftet, og har i dag over 100 millioner i fire oppdrettsselskaper, Atlantic Sapphire, SalMar, Mowi og Bakkafrost, sier Løge til avisen, og legger til at avkastningen han har hatt i stor grad er knyttet til megatrendene.

Den største aksjeposten har han i Atlantic Sapphire, der han har aksjer for 45 millioner kroner. I SalMar har han aksjer for 24 millioner kroner, mens i Mowi har han rett over 20 millioner kroner.