De tjener ikke fem øre, men nå prises Atlantic Sapphire til 8,5 milliarder kroner

Nyheter
2964

Skyhøye forventninger til landbasert lakseoppdretter.

Atlantic Sapphire fikk et resultat før skatt på -9,4 millioner dollar i første halvår, sammenlignet med et resultat før skatt på -6,0 millioner dollar i samme periode i 2018.

Omsetningen var beskjedne to millioner dollar i årets første seks måneder, drevet av oppdrettsvirksomheten på land i Hvide Sande på den danske vestkysten.

Men det er fremtidsutsiktene, ikke dagens situasjon, som driver opp verdiene i selskapet. forventnignene er skyhøye for selskapets enorme oppdrettsanlegg en times biltur sørvest for Miami.

Slipper flyfrakt
Etter planen skal Atlantic Sapphire slakte 220.000 tonn laks i 2031, tilsvarende halvparten av laksekonsumet i USA.

Det faktum at lakseprisene er høyere i USA enn Europa, som en funksjon av flyfrakt, gjør selskapet sikre på å kunne produsere laks til konkurransedyktig produksjonskostnad sammenlignet med åpne merder i Nord-Europa og Chile.

Kilde: Infront

Nær tredoblet
Disse forventningene har gjort Atlantic Sapphire til børsvinner.

Selskapets aksjer er blitt nær tredoblet i verdi siden seinsommeren i fjor. Torsdag morgen er Atlantic Sapphire aksjen sist omsatt på 120 kroner.

Det betyr at selskapets aksjekapital prises til 8,5 milliarder kroner. Selskapets to gründere, Johan E. Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik, sitter på 17 prosent av aksjene. Deres aksjer har nå en verdi på 1,4 milliarder kroner.