Østerbø Maskin varsler flere oppkjøp: – Vi har et mål om å omsette for 200 millioner kroner i 2023

Nyheter
742

Østerbø Maskin planlegger oppkjøp på Vestlandet og nordover.

I oktober kjøpte Østerbø Maskin, som i hovedsak leverer aggregatløsninger og notvaskere til oppdrettsnæringen, 100 prosent av aksjene i Meland Elektro. Nå varsler selskapet flere oppkjøp.

– Vi har et mål om å omsette for 200 millioner kroner i 2023, både organisk og gjennom oppkjøp. Men jeg er den første til å si at det er en krevende ambisjon, sier daglig leder Steinar Holen til Finansavisen.

I 2018 omsatte Østerbø Maskin for 83,1 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 3,3 millioner kroner. Største eier i selskapet investeringsfondet Fjord Invest. I tillegg er datterselskapet til Osland Havbruk, Osland Aktivum, inne på eiersiden.

Oppkjøpsplanene kommer ikke som en stor overraskelse. Rett etter nyttår ansatte Østerbø Maskin Fredrik Knutssøn som ny leder for elektro i selskapet. Da pressemeldingen ble sendt ut i forbindelse med ansettelsen, opplyste Østerbø maskin at de ønsket å bygge opp en mer målrettet satsing på elektro og automasjon.

I september i fjor ble det for øvrig kjent at Holen skal gi seg etter å ha ledet selskapet i ni årRichard Cornell tar over som administrerende direktør rundt påsketider.