Ocea leverer gigantflåte til Marine Harvest

2159

Utstyrsprodusenten Ocea signerte nylig en avtale med Marine Harvest Norway om en fôrflåte med hele 750 tonns lastekapasitet.

– Dette blir med god margin vår største stålflåte, sier salgsleder i Ocea Knut Bjarte Otterlei. Flåten måler 30×18 meter og kravspesifikasjon er utviklet i tett dialog med HMS nettverket i Marine Harvest Region Midt, Ocea sin produktsjef for flåter Runar Hatlevik og personalet på lokaliteten, samt Olav Reppe og Terje Olsen.

Flåten skal ligge på lokaliteten Persflua ytterst i Trondhjemsfjorden og leveres sommeren 2014.

– Det er klart dette er kjekt for oss, og vi ser det som en tillitserklæring fra Marine Harvest å bli valgt, sier Otterlei. – Vi merker pågang på stadig større flåter både med tanke på lastekapasitet og lagringsplass. Havbruk er i utvikling og tendensen peker mot større og mer værharde lokaliteter, da trenger man også stort og robust verktøy. Denne flåten er også levert med et ekstra stort kontrollrom designet for å fôre to lokaliteter samtidig, legger han til.

Flåten blir utstyrt med et FeedStation sentralfôringsanlegg med hele åtte fôringslinjer, to store kaier, fjernstyrte lukeåpnere for berøringsfri levering og systemet Ocea Barge control for kontroll og overvåkning av viktige parametere, dødfisktank i syrefast stål integrert i skroget, elektronisk styrt lyskastersystem, og en 10 m3 regnvannstank.

Som vanlig leveres flåten komplett med alt fra 11 tm kran til sentralstøvsuger, bestikk og sengetøy. Det er mange detaljer å huske på, men det er viktig for oss at flåten skal være fullt operativ når den ankommer lokaliteten, sier Otterlei.

– Designet vil nok de fleste kjenne igjen, men vi har ikke bare forstørret det eksisterende konseptet, man må tenke nytt når det er snakk om slike dimensjoner, og det vi ender opp med er et ekstremt stabilt design med god plass til arbeid og lagring, med en oppholdsplass på nesten 200 m2 vil dette være en trivelig arbeidsplass i mange år.