Nye lokaler for Seaborn

1336

Lakseeksportøren Seaborn markerer et fremgangsrikt lakseår med å flytte inn i nye lokaler.

Seaborn har rykket opp en etasje, men er fortsatt vegg-i-vegg med sine gamle lokaler. I fjerde etasje i Gjensidige-gården innerst i Sandviken. Onsdag kveld ble de feiret av mange av sine leverandører: Firda, Osland, Steinvik, Marø Havbruk, Alsaker og Bolaks. Flere av de nevnte er også aksjonærer i selskapet, og har deltatt på dagens generalforsamling.

sea3 sea9 sea6

Et italiensk cruiseskip stryker under under Askøybroen. Fra kontorvinduene kan en kikke bort på småbåthavnen til de eksklusive leilighetene på Måseskjæret. I andre enden av Sandviken ligger fiskeri- og oppdrettsclusteret Bontelabo. Et par hundre meter lengre inn i gaten er hovedkvarteret til Marine Harvest lokalisert.

– Dette er fabrikken deres. Flotte kontorer gir skaperkraft, arbeidslyst og kreativitet. Nå har dere flyttet nordvest over tre ganger. Det neste blir kontoret til Marine Harvest – og da setter jeg meg inn som president, spøkte styreformann, leverandør og storaksjonær Alex Vassbotten.

– Seaborn er en trygg plass å levere fisken. Det gir meg også en anledning til å være med ut i markedet. Dette setter jeg pris på, la han til.

sea10 sea7 sea5 sea1sea7 sea4

Vassbotten valgte å benytte anledningen til å takke av mangeårig Seaborn-direktør Jan Egil Ytrearne. Ytrearne går av med pensjon i juni, etter å ha arbeidet i selskapet i 13 år. Det har han gjort sammen med Frank Yri og Maria «Lupe» Guadalupe Elias-Barroso. Vassbotten, som er en ivrig jeger, ga Ytrearne et par solide jaktsko (størrelse 44) i avskjedsgave.

– I år har vi et mål om å selge 60.000 tonn. Det skal vi klare – helst mer, sa Vassbotten i sin peptalk.

Firda-topp Carl Erik Arnesen hilste både Seaborn og Vassbotten, som er hans selskaps største kunde og leverandør, med en blomsterkvast med et kort påskrevet «Takk for alt» – etter sigende etter å ha forvekslet den med en annen bukett som skulle til en avdød grandtante som fikk «Velkommen til nye lokaler».

Etter en mottakelse med champagne og kanapeer, gikk turen videre med båt til gourmetrestauranten Cornelius ved Bjorøy like vest for Bergen.