– Nord-Norge må få ta del i mineralutvikling

321

Gruvedrift og den nærmest særnorske ordningen med sjødeponier er i ferd med å bli en av landets viktigste miljøsaker. Mens Marine Harvests konserndirektør Marit Solberg tar klar avstand fra gruvedumping i sjøen, er statsminister Erna Solberg atskillig mer diplomatisk.

Marit Solberg stiller store spørsmålstegn ved de vurderingene som gjøres i forhold til gruvedeponier i sjø – ikke minst i forhold til bærekraft og den kunnskap som er på dette feltet.

– Jeg vil helst ikke ha det der i sjøen. Jeg synes det er veldig trist, sier Marit Solberg.

– Det er noen totalvurderinger som jeg ikke forstår, og som jeg synes er trist. Jeg synes vi skal bruke kysten til biologisk produksjon – ikke som avfallsplass, sier Marine Harvest-direktøren under et møte i regi av Studentersamfunnet i Bergen tirsdag kveld.

Lillesøster Erna Solberg er ikke like lysten til å kommentere denne etterhvert betente saken.

– Når det gjelder akkurat den saken, så er den ikke avgjort, så jeg kan ikke uttale meg om den. Men jeg vil si at også Nord-Norge må få ta del i mineralutvikling. Det er viktig at de også får ta del i næringsutviklingen, sier hun diplomatisk.