Myhre: – Fortsatt utfordringer

640

Hver kineser spiste beskjedne 300 gram norsk laks i 2012. SalMar-sjef Yngve Myhre håper på fjerning av de særnorske handelshindringene for å dra konsumet videre.

Kinas 1.344 millioner mennesker spiste i snitt 300 gram norsk laks hver i fjor. Til sammenligning spiste hver EU-borger halvannet kilo norsk laks i 2012, mens hver amerikaner spiste ett kilo atlantisk laks (uansett opprinnelse) ifjor.

Med Kinas massive økonomiske vekst, bør markedspotensialet i og folkerike landet være formidabelt.

– Vi registrerer at konsumet av sjømat og laks spesielt øker betydelig i Asia og Kina. Det er fortsatt gjenstående utfordringer for aktører fra Norge å betjene Kina direkte, men volumet har tatt seg opp igjen i det siste. Vi registrerer at større volum kommer inn fra UK og Færøyene. Dette er bra for totalutviklingen i markedet, og vi har også en grei indirekte eksponering i dette markedet gjennom vårt eierskap i virksomheter der, sier konsernsjef Yngve Myhre i børsnoterte SalMar i en kommentar til iLaks.