14 grader og løfter om opp mot 21 grader i morgen. Brüssel i april kvalifiserer for norsk sommer. Og de festligste Brüssel-ukene er de med over 40 kroner for laksen.
– Vi har de beste vaflene og den beste sjokoladen, skryter taxisjåføren. Men han har fått med seg at det er sjømatmesse i byen. Han har også fått med seg at sjømatmessen har vokst seg veldig stor de siste årene.
Det er ikke tvil om hvem som selger fisken: Skotske, danske og norske flagg er for heist opp på fasaden til serveringsstedet Le Roy. På andre siden av Grand Place er stemningen i ferd med å øke i decibel på nordmennenes favorittbar La Chaloupe d’Or. Vinterfrosne og bleke nordeuropeere tiner opp med duggfrisk og skummende Hoegaarden. I Belgia ligger vårblomstringen flere uker foran skjema. Her er sommeren rett rundt hjørnet.
Tirsdag er kvelden for de store middagene i Brüssel. 2013 er intet unntak. Lerøy flesker til med sin sedvanlige og fasjonable mottakelse i bakhagen til EU-ambassadørens residens. Marine Harvest, Grieg Seafood og Coast Seafood tar alle i mot gjester og drar alle gullkortene. Alle har fisk å selge. Og alle skal på Grand Place etterpå.
For det er her de samles til slutt. Alle som er, eller vil være, noe i den internasjonale og hurtigvoksende sjømatnæringen. Den belgiske hovedstadens pulserende hjerte, gamlebyen og Grand Place. Oppdrettere, innkjøpere, fiskeeksportører, bankfolk, journalister og fôrselgere setter sitt tydelige preg på serveringsstedene rundt «stortorget».
Brüssel-kvelden er ennå ung. Oddsene er lave for at det blir en lang og fuktig natt i Europas hovedstad.