Styreleder Per Grieg jr. i Grieg Seafood mener det vil være mulig å vokse fra 23.000 til 30.000 tonn i Finnmark i løpet av få år. Men det er ikke nok til å forsvare en investering i nytt slakterianlegg i Alta.
– Vi må ha et rasjonelt slakteri som er kostnadseffektivt og der det er mange muligheter for utvikling for næringen i Finnmark. Men et moderne slakteri bør ha et støtte for mer råstoff enn vi selv klarer å produsere, sier Grieg til Altaposten.
Det kan bety et samarbeid med andre aktører i området.
– Vi kjenner de andre aktørene, og hva vi kan finne på sammen får tiden vise, sier Grieg. I første omgang ser han for seg ekspansjon i sjøen og ytterligere oppbygging av kapasiteten i det nye smoltanlegget i Adamselv.
Grieg Seafood Finnmark er avdelingen som bidrar mest til konsernet. Det mener Grieg kan forklares ut fra naturgitte forhold.
– Det er mindre sykdom og lys og generelt gode driftsforhold og god vannkvalitet i Finnmark. Det er også en av regionene med størst utviklingspotensial. Så lenge man unngår kaldt vann så er det en god region for oppdrett, sier han til Altaposten.