Lofotprodukt kjøper Lofoten Fisk

2793

Lofotprodukt AS har inngått avtale med eier og gründer Rune S. Stokvold i Lofoten Fisk AS om overtakelse av selskapet. Med det tar sjømatprodusenten, som i hovedsak produserer og selger fiskemat og røkte lakseprodukter, steget inn i den tradisjonelle tørrfiskbransjen.

Administrerende direktør i Lofotprodukt, Sigvald Rist, uttaler at oppkjøpet er et ledd i bedriftens strategi for å utvide sitt markedsvindu.

– Tørrfisknæringen er inne i en spennende fase. Stadig flere aktører ser på muligheten for å løfte fokus fra ren trading av rund fisk, til utvikling av foredlede og bedre markedstilpassede produkter. Lofotprodukt har mange års erfaring med å utvikle, og å få norske forbrukere til å velge sjømatprodukter av høy kvalitet. Nå ønsker vi å bruke denne erfaringen også innenfor tørrfisksegmentet, uttaler Rist.

Lofoten Fisk trader i hovedsak tørrfisk og sukkersaltet rogn fra Lofoten til eksportmarkedet i Europa. For bare noen uker siden kom nyheten om at «Tørrfisk fra Lofoten» er godkjent som beskyttet geografisk merkevare i EU. Heller ikke det en ulempe for Lofotprodukt, i følge Rist.

– Tørrfisk er kanskje det mest genuine Lofoten-produktet på markedet, og passer således svært godt inn i vår produktportefølje. At Lofoten Fisk har aktivitet og gode relasjoner i det europeiske markedet, gir oss en ønsket inntreden på eksportmarkedet på et svært gunstig tidspunkt, sier han.

Det er ikke første gang Lofotprodukt kjøper opp andre sjømataktører. I 2000 kjøpte bedriften fiskematprodusenten Bentes fiskemat på Ballstad. I 2003 overtok de sjømatbedriften Fiskcentralen på Helgeland. I 2009 sto Bergensbedriften og fiskematprodusenten Madam Bergen for tur. Og i 2011 fulgte Radøy-bedriften Manger Seafoods.

Som ved tidligere oppkjøp, følger ansatte med inn i Lofotprodukt. Daglig leder i Lofoten Fisk AS, Rune S. Stokvold, vil etter overtakelsen bekle stillingen som innkjøpssjef i Lofotprodukt AS. Han inngår dermed i bedriftens ledergruppe. Stokvold vil også i fortsettelsen ha ansvaret for salg av tørrfisk og øvrige konvensjonelle produkter i eksportmarkedet.

– Lofotprodukt er et solid og spennende selskap i vekst. Etter snart 20 år med ren trading, ser jeg frem til å ta fatt på jobben som innkjøpssjef i bedriften. I tillegg til nye ansvarsområder, skal jeg også videreføre arbeidet med mitt eksisterende nettverk av fiskekjøpere i Nord-Norge og kunder i Europa. Det blir ikke minst spennende å se hva vi sammen kan få til av utvikling av de mer konvensjonelle produktene. Jeg gleder meg til å ta fatt, uttaler Stokvold.