Det er High North News som forteller at Kvarøy Fiskeoppdrett og Selsøyvik havbruk som eneste norske produsent har kommet gjennom det trange nåløyet til den amerikanske matkjeden Whole Foods.
Kjeden har spesialisert seg på ren og naturlig mat, og de norske leverandørene har fått plass i sortimentet blant annet ved å ikke bruke kobberimpregnerte nøter, ved å velge organist fargestoff og ingen medisinell behandling for lus. En gang i året blir de kontrollert av Whole Food-kjedens sertifiseringspartner, sveitsiske IMO.
Whole Foods har laks fra flere land, men Norge utgjør nå 60-70 prosent av salget. Og disse to leverandrene fra Helgeland står alene for dette.
Daglig leder Alf-Gøran Knutsen i Kvarøy Fiskeoppdrett forteller engasjert om selskapets suksesser, og hvordan de blant annet lykkes i arbeidet mot lus.
– For oss handler det om arbeidet rundt rognkjeksen, å gi den optimale betingelser for å gjøre en god jobb. Og vi tror den jobben vi har gjort viser at det er muilg, sier han.