Kastet ut fra NSAF

1022

Sjømatkonferansen North Atlantic Seafood Forum (NASF) har ekskludert presseakkrediteringen for engelskspråklige medier, melder Bergens Tidende.

Årsaken er at arrangøren hadde inngått en eksklusivitetsavtale med IntraFish, som også medvirker til konferansen. Dermed er andre engelskspråklige sjømatmedier ekskludert.

– Jeg er skuffet. Spesielt når dette skjer i et land som Norge, som verdsetter ytringsfriheten så høyt, sier Tom Seaman, redaktør for fiskerinettstedet Undercurrent News til Bergens Tidende.

17. januar i år fikk to av hans journalister presseakkreditering til den store sjømatkonferansen North Atlantic Seafood Forum (NASF) som åpner i Bergen i dag. For under to uker siden fikk de beskjed om at de likevel ikke får komme.

– Det er greit nok å stenge et arrangement for all media, men de må ikke inngå avtaler på bakrommet og deretter herje rundt med andre aktører, sier Seaman som tidligere har arbeidet for IntraFish.

213.179.57.190 kan bekrefte at denne saken har fått stor negativ oppmerksomhet i flere engelskspråklige nettaviser om sjømat, samt på mikrobloggtjenesten Twitter.

– Vi utestenger ikke medier. Alle norske medier, og en rekke utenlandske, har adgang. At ikke alle kan bli akkreditert, er noe annet. De som driver bloggen du viser til, må endelig komme på konferansen og løse billett, sier Jørgen J. Lund, administrerende direktør i North Atlantic Seafood Forum.

Pål Korneliussen, publisher i IntraFish, opplyser at IntraFish og NASF har hatt et tett samarbeid over mange år.

– Vi er med på å utforme programmet, og lage blest om det som skal skje. Derfor har vi fått eksklusivitet blant engelskspråklige sjømatmedier. Det er vi glad for, sier Korneliussen.

Korneliussen mener IntraFish kan være uavhengige i sin dekning av NSAF, selv om nettavisen er både medarrangør og har en avtale om eksklusivitet.

– Jeg håper og tror det. På denne typen arrangement handler det jo mer om å rapportere hovedsynspunkter og intervjue foredragsholdere, enn å problematisere og veie for og mot, sier han til BT.