– Kan få mer ut av våre lisenser

477

Konsernsjef Morten Vike i Grieg Seafood ser et godt potensiale for å utnytte selskapets matfiskkonsesjoner bedre. Samtidig er han beredt på å ta tiden til hjelp både på Shetland og i Canada.

Grieg Seafood er positive til utsiktene for laksenæringen, men venter høyere volumer og lavere priser fremover. Konsernsjef Morten Vike tror ikke vi vil se 45 kroner pr kilo igjen med det første ifølge TDN Finans. Men Vike understreker at han fortsatt venter solide priser.

Vike peker på at Grieg Seafood har fokus på å vokse i Norge. Utenfor Norge arbeider selskapet med å snu virksomhetene.

– I Norge kan vi fortsatt ta ut mer av våre lisenser, da vi ligger under MTB i deler av året. Tidligere har vi snakket mye om smoltinvesteringer. Nå har vi gjennomført de, og fått fisk ut fra dette både i sør og nord. Vi øker gjennomsnittlig størrelsen og har høyere andel av stor smolt slik at optimaliseringen blir enklere, sier Vike.

I Canada mener Vike at selskapet vil produsere 15.000 tonn igjen i 2015, og at de vil kunne vokse ytterligere i regionen på sikt.

Etter flere år med svake resultater på Shetland, meldte Grieg Seafood idag at den tyske regiondirektør Michael Stark har blitt skiftet ut.

– I Shetland har selskapet ansatt ny direktør som begynner i neste uke for å starte snuoperasjonen, opplyser Vike til TDN Finans.