-Jeg gleder meg!

1129

Denne kvinnen fikk ny jobb i dag.

-Jeg gleder meg til å begynne i ny jobb, men vet ikke når jeg tiltrer. Jeg har i utgangspunktet seks måneder oppsigelse, sier Hilde Waage. I dag ble hun ansatt som «Director for Global HR and corporate functions»  i Ewos. Waage er i dag finansdirektør i Ocea.

-Hva gjør egentlig en person med en slik stillingsbeskrivelse?

-Dette er en ny stilling i Ewos, veien blir nok derfor litt til mens vi går. Min oppgave blir bl.a. å se til at vi utvikler den riktige kompetansen i konsernet og ivaretar de ansatte; det er jo menneskene som får strategier til å virke. Ut over global HR får jeg ansvaret for kommunikasjon og bærekraft, to veldig viktige funksjoner, som også kan knyttes ende tettere til hvordan vi jobber med utvikling av våre ansatte.

-Hvor mange rapporterer til deg?

– To-tre ansatte, men i tillegg er det medarbeidere som rapporterer til andre, men som faglig vil rapportere til meg.

-Du har jobbet mye med tall (Waage er i dag finansdirektør i Ocea). Nå skal du jobbe med mykere verdier. Hva er bakgrunnen din?

– Det er riktig at jeg har jobbet mye med tall, men jeg har også jobbet mye med mennesker i Ocea, som tross alt er en smeltedigel av mange selskaper og kulturer. Som Management Consultant i Mercuri Urval i 9 år, jobbet jeg veldig mye med mennesker. Jeg har faktisk jobbet for Ewos tidligere også. Min første jobbe etter endt siviløkonomutdanning, var fire år som Controller på en fiskemelfabrikk i Chile, den gang eid av Ewos. Jeg snakker derfor flytende spansk med chilensk aksent.

-Hvorfor søkte du jobben?

-Jeg søkte egentlig ikke, jeg ble kontaktet. Da jeg hørte det var Ewos, ble jeg imidlertid glad, jeg synes Ewos er et veldig spennende selskap!