Copeinca jakter høyere bud

877

Fiskemelselskapet Copeinca, som er i ferd med å bli kjøpt opp av China Fishery Group, har engasjert tre meglerhus for å fremskaffe et høyere bud på selskapets aksjer.

Copeinca skriver i en børsmelding mandag at selskapet har engasjert de tre meglerhusene UBS Limited DNB Markets og Carnegie for å «utforske strategiske alternativer» for Copeinca i kjølvannet av China Fishery Groups fiendtlige oppkjøpsbud.

Dyer Coriat Holding og Weilheim Investments (som kontrollerer omlag 32,6 prosent og seks prosent av de utestående aksjene i Copeinca) har begge uttrykt at de ikke finner budet fra China Fishery Group attraktivt.

Meglerhuset Sparebank1 Markets tror et høyere bud på Copeinca er sannsynlig.

– En fair pris vil være minst 70 kroner per aksje (inkludert utbytte). Vi mener at aksjen bør trade høyere enn China Fishery Groups bud på 53,85 kroner + 3,50 kroner i utbytte, skriver analytiker Geir Kristiansen i et notat til sine kunder. Kristiansen begrunner dette med at transaksjoner i Peru etter implementeringen av det nye kvotesystemet ITQ har vært 80-100 millioner USD per 1 prosent kvote. Copeinca kontrollerer 10,7 prosent av kvotene i Peru, noe som da burde prises til 66-87 kroner per aksje.

Kristiansen viser videre til at Sør-Koreanske Dongwon er i ferd med å kjøpe Perus Pesquera Diamante, ifølge en koreansk avis. Prisen skal være 600-800 millioner dollar. Basert på dette verdsettes Copeinca til 72 kroner, skriver han.