Innovasjon i rengjøring

757

Fjerning av begroing fra oppdrettsnøter påfører næringen betydelige kostnader. Gjennomføres rengjøringsprosessen på en optimal måte, eller er tiden inne for å tenke nytt?

Medfører eksisterende rengjøringsmetoder at mengden av begroing øker? Er næringen i ferd med å dyrke fram et kostnadsdrivende merarbeid? Bidrar dette materialet til spredning av smitte, som AGD, eller kan det utgjøre en ressurs? spør TEKMAR/SINTEF Fiskeri og havbruk i en pressemelding.

Bakteppet for TEKMAR 2013 er kravene i miljøsertifiseringsordningen Aquaculture Stewardship Council (ASC), og sammenslutningen av ledende oppdrettsselskaper, Global Salmon Initiative (GSI), som skal oppfylle disse for å gi lakseoppdrettsnæringen et bærekraftløft innen 2020.
Under TEKMAR 2013 settes det i en av fagsesjonene fokus på utslipp fra rengjøring av not og annen undervannsdrift, – som kan utløse ny innovasjon og løsninger som er i samsvar med morgendagens forventninger, både fra kunder og miljøorganisasjoner. Står en overfor steget fra åpne til lukkede løsninger for å redusere fotavtrykk fra produksjonen?

TEKMAR arrangeres i Trondheim 3. og 4. desember 2013.  Konferansen støttes av SINTEF Fiskeri og havbruk, Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond, Norsk Industri, Fiskeri- og havbruksnæringen landsforening, samt Norske Maritime Eksportører.