Hos Alex Sushi tar kokkene ingen sjanser. Her er råvarene av avgjørende betydning.
Morgenbladet har sendt to journalister på middag på den eksklusive sushirestauranten Alex Sushi i hovedstaden. Der fikk de ikke servert villaks.
«Problemet er imidlertid at jeg nylig har lest i Morgenbladet om oppdrettslaks, at den er nesten fargeløs før den får tilsetninger i fôret som gjør den, ja, nettopp, lakserosa. Men så får jeg en lekse, da, om laks, om at også vill østersjølaks har lite farge, fordi den ernærer seg av andre ting enn krepsedyr. Et annet argument min sjelelige regent trekker frem, er at om alle skulle spise bare linefanget, vill atlanterhavslaks, ville nok bestanden bli lik null på kortere tid enn det tar å snitte en sashimi med hjelp av en gjennomsnitts skarp Masahiro. Og prisen ville ikke vært like attraktiv som tanken», skriver avisen.
Så inn på Alex på Solli plass bærer det. Til reservert plass i den flotte sushibaren. Her som på så mange av byens restauranter klinger det lystig i svensk tungemål. Svensk service er av det beste som finnes. Og dagens anbefalinger fra den sympatiske servitøren følges mer enn gjerne.
Nattens dronning ser skjevt på meg når jeg nesten pliktskyldigst, som om jeg skulle være utsendt av Mattilsynets luksusavdeling, spør servitøren om fisken de serverer er vill eller stammer fra oppdrett. Broderfolkets representant må konsultere sjefen, og kommer tilbake med et bredt smil: «Jag kan försäkra sällskapet om at ni är i trygga händer, alt här är uppdrett!»