Havyards børsverdi økte med 158 prosent – på en dag

Nyheter
890

Eksplosiv verdiutvikling for det koronastengte skipsverftet i Hyllestad.

Aksjekursen har steget fra 2,41 kroner til 6,22 kroner i dagens børshandel. Det har imidlertid ikke kommet ut selskapsspesifikke nyheter fra det børsnoterte og gjeldsplagede verftskonsernet Havyard Ship Technology onsdag.

Verftet ved tettstedet Leirvik, på nordsiden av Sognefjorden, er for tiden stengt etter et omfattende smitteutbrudd av Covid-19.

En av dem som kommenterer aksjeutviklingen er daytraderen Svend Egil Larsen. Han skriver på Twitter at «Koronaverftet har fått vinger, grønne vinger!», trolig med referanse til den voldsomme kursstigningen til «grønne» selskaper som Quantafuel, NEL og Aker Carbon Capture.

Det var 30. september det ble kjent at verftet ble tvunget til å midlertidig stenge aktiviteten, etter at det ble oppdaget fire tilfeller av covid-19. En uke seinere var 80 personer smittet i Hyllestad kommune – alle var tilknyttet verftet.

For å hindre videre spredning og for å få kontroll over situasjonen, har Hyllestad kommune med hjemmel i smittevernloven vedtatt å holde virksomheten nedstengt frem til 19. oktober.

Blant Havyards kunder er Norsk Fisketransport, et datterselskap av børsnoterte NTS, som har to brønnbåter under en noe forsinket ferdigstillelse ved verftet. NTS er for tiden i fusjonsforhandlinger med oppdrettskonkurrenten Norway Royal Salmon.