Grieg Seafood betalte inn 57 millioner kroner for økt produksjon

Nyheter
751

Grieg Seafood har kjøpt én prosent vekst både i Rogaland og Finnmark.

Totalt er det snakk om 367 tonn MTB fordelt på 117 tonn i produksjonsområde 2 (Ryfylke) og 250 tonn i produksjonsområde 12 (Vest-Finnmark).

Grieg Seafood har betalt 156.000 kroner per tonn, som gir en prislapp på 57,3 millioner kroner for veksten. Kristina Furnes, kommunikasjonssjef i Grieg Seafood, kommenterer kjøpet og prisen slik:

Kristina Furnes. FOTO: Grieg Seafood

– Vi har satt oss ambisiøse mål for bærekraftig vekst i selskapet. I 2025 har vi mål om å slakte 150.000 tonn, og vi vil alltid vurdere pris på vekst gjennom trafikklyssystemet opp mot andre muligheter. I denne omgang har vi frem til nå kjøpt en prosent i Rogaland og Finnmark.

Ifølge Nærings- og fiskeridepartementet er det betalt inn nærmere 800 millioner kroner for over 5.000 tonn økt produksjon i forbindelse med vekst til fastpris.

Det er over 95 prosent av det som var tilgjengelig. Den veksten som ikke ble kjøpt til fastpris, vil bli solgt på auksjon. På grunn av koronapandemien har departementet besluttet å utsette auksjon av nye laksetillatelser til over sommeren, og planlagt oppstart er 18. august.