Gourmetkokk tar oppdrett i forsvar

426

Christopher Haatuft (33), medeier og kjøkkensjef på gourmetrestauranten Lysverket i Bergen, tar et oppgjør med «moralske fanebærere som er kritiske til oppdrettsfisk».

Haatuft har tidligere jobbet på stjernerestauranten Per Se i New York og hos Michelle Obamas favorittkokk Dan Barber. Nå har han og fire andre åpnet den kritikerroste restauranten Lysverket i Bergen, skriver Morgenbladet.

– Hva er det viktigste matspørsmålet i vår tid?

– Det er rettferdig fordeling av ressurser. Verdens helseorganisasjon anbefaler et sunt og balansert kosthold, men ressursene er skjevt fordelt. Marine fettsyrer anbefales som en del av kostholdet, men en stor andel av verdens befolkning bor på steder der det ikke er infrastruktur for fisk. Moralske fanebærere er kritiske til oppdrettsfisk, men det er hevet over tvil at dersom innbyggerne i innlandet i Kina og India skal få fisk på menyen, er løsningen oppdrett. I stedet for å være kategorisk imot oppdrett må vi som er trendsettere innen mat følge med på hva bransjen gjør og komme med innspill, sier Haatuft til avisen.