Fram Seafood leverer 3,9 mill. på bunnlinja i det første driftsåret: – Resultatet kunne vært adskillig bedre

Nyheter
1631

I 2018 startet søskenparet Ole Kristian Kjellbakk og Marit Sivertsen lakseksportøren Fram Seafood i Bodø. Det første driftsåret ga en omsetning på nærmere en halv milliard kroner, og 3,9 millioner kroner på bunnlinja.

– Det er en grei oppstart. Resultatet kunne vært adskillig bedre, men vi er fornøyd, sier daglig leder Ole Kristian Kjellbakk til Bodø Nu.

Ifølge Kjellbakk ser tallene for 2019 enda bedre ut, tross algeutfordringene som herjet den nordlige landsdelen tidligere i år.

– To av våre aksjonærer ble hardt rammet av algen, noe som igjen vises hos oss. Men sånn er det når man jobber med biologi. Det er mye risiko i det og vi må snu oss kjapt, sier han.

Ellingsen Seafood og Salaks, som mistet flere hundre tusen fisk på grunn av algeoppblomstringen, eier hver ti prosent i Fram Seafood.

Ifølge Kjellbakk har selskapet flere planer fremover. Blant annet skal det ansettes to nye personer i september, og eksportøren ønsker også å komme seg mer inn på hvitfiskmarkedet.

Ole Kristian Kjellbakk gikk i fjor av etter ti år som sjef for en annen lakseeksportør, Polar Quality. Søsteren, Marit Sivertsen, sluttet også i samme selskap, og sammen dannet altså duoen Fram Seafood.

Kjellbakk og Sivertsen er for øvrig barn av oppdrettsgründer Martin Sivertsen, som døde etter lang tids sykdom i mai.