Oppdrettsgründer Martin Sivertsen er død

Nyheter
2546

Han ble bare 60 år gammel.

Nordfold-mannen gikk bort etter lang tids sykdom, melder Avisa Nordland.

Martin Sivertsen er, sammen med broren Tarald, særlig kjent for å ha bygget opp oppdrettskonsernet Follalaks, som i dag utgjør ryggraden av Cermaq Norway. Som et monument over det arbeidet, står i dag Cermaqs flunkende nye lakseslakteri ført opp i hjembygden.

Ressurs
I Steigen i Nordland var Martin Sivertsen en viktig samfunnsaktør.

– Tapet er selvsagt størst for familien, men med Martin har også kommunen mistet en stor menneskelig ressurs. Det er ikke å ta for hardt i når jeg hevder at det neppe er noen som i nyere tid har betydd mer for utvikling og næringsliv i kommunen enn nettopp Martin og Tarald Sivertsen, sier ordfører Asle Schrøder (Sp) til Avisa Nordland.

Etter salget av Follalaks, samlet Martin Sivertsen sine eierinteresser i havbruksnæringen i investeringsselskapet Nyhamn. Nyhamn, som har en bokført egenkapital på 184 millioner kroner, har blant annet en eierpost i Norway Royal Salmon i balansen.

Kreft
Sivertsen, som var blant Nord-Norges rikeste personer, bedyret i et tidligere intervju med Avisa Nordland at han ikke var særlig opptatt av penger.

– Det tenker jeg ikke så mye på. Jeg har i mange år hatt helsemessige utfordringer. Det har jeg fortsatt. Da er det andre ting som betyr mye mer enn penger, sa han.

Martin Sivertsen valgte å være åpen om sykdommen som rammet ham. Allerede i 2004  fortalte han at han led av lymfekreft.