Fra Ocea til Steen-Hansen Havbruk

1086

Fiskeribiolog Björgólfur Hávarðsson er ansatt som leder for Steen-Hansen Havbruk. 

Björgólfur (Bøggi) er opprinnelig fra Island, og har jobbet med en rekke arter (herunder laks, ørret, røye, kveite) i alle stadier av deres livssyklus. Før sommeren ble han leid inn for å forfatte Den lille Groeboken, et standardverk om groe i havbruksnæringen. Et arbeid han nå vil fortsette med et internasjonalt perspektiv, skriver Steen-Hansen i en pressemelding.

Han vil ha lederansvar for Steen-Hansen Havbruk – som er en del av Steen-Hansen AS – og inngår i ledergruppen i selskapet. Ansettelsen underbygger også den pågående vridningen av fokus fra kjemi til biologi som drivkraften bak produktutviklingen hos Steen-Hansen Havbruk. Steen-Hansen Havbruk er en del av Steen-Hansen-konsernet på Nesttun sør for Bergen, og er leverandør av produkter for beskyttelse av havbruksnøter.

– Jeg vil gå så langt som å kalle dette årets fangst, sier Svein Ove Rabben, daglig leder for Steen-Hansen AS. – Vi har sikret oss en svært kunnskapsrik, entusiastisk og hardtarbeidende leder for Steen-Hansen Havbruk, med tung biologisk kompetanse. Denne ansettelsen er en viktig brikke i den videre utviklingen av havbruksavdelingen, der vi i økende grad styrker posisjonen også som kunnskapsleverandør – og fokuserer i større grad på biologi som drivkraft bak produktutviklingen.

Björgólfur kommer fra stillingen som Opplæringsansvarlig hos utstyrsleverandøren Ocea. Han starter i jobben hos Steen-Hansen Havbruk 1. november.