Fosen Yard fikk kontrakt verdt 120 millioner kroner

Nyheter
4535

MNH-Produksjon (datterselskap av Midt-Norsk Havbruk) og Fosen Yard bekrefter kontrakt for bygging av ytterligere tre Aquatraz pilotmerder, som i sin helhet skal bygges ved Fosen Yard sitt verft på Kvithylla i Trøndelag.

Kontrakten beløper seg i området rundt 120 millioner kroner, og byggingen av den første pilotmerden er nå igang på Fosen Yard.

Kontrakten kommer som en følge av at MNH-Produksjon fikk tilsagn om fire utviklingstillatelser 28. april 2017 for å utvikle Aquatraz til en kommersiell merd for oppdrett av laks. Aquatraz merden er en semi-lukket stålmerd som er utviklet av Seafarming Systems i Stavanger.

Pilotmerden har en omkrets på 160 meter og er designet for å benyttes i eksisterende rammefortøyninger. Den første pilotmerden skal leveres fra Fosen Yard i mai.

– Fosen Yard har lenge jobbet målrettet for å bli en underleverandør til havbruksnæringen, og det er derfor en milepel og spesielt gledelig at verftet nå er valgt som leverandør for pilotmerdene for MNH-Produksjon. Kontrakten vil sikre mange arbeidsplasser i tiden fremover på Kvithylla, sier administrerende direktør ved Fosen Yard, Anders Straumsheim.