Fornøyd med tildeling

271

Oppdretter Fredd-Jarle Wilsgård økte produksjonen med 50 prosent etter at han fikk en ny laksekonsesjon i 2009. Han mener at konsesjonsrunden i 2009 var en suksess.

Wilsgård Fiskeoppdrett fikk sin tredje oppdrettskonsesjon i 2009.

– 2009-tildelingen har etter min mening vært en suksess, iallfall i Troms. Denne konsesjonen la grunnlaget for at vi kunne utvikle bedriften videre, sier Wilsgård til VG.

Etter tildelingen har selskapet modernisert slakteriet. I tillegg har Wilsgård etablert en filetfabrikk i hjembygda Torsken på Senja, med 18 ansatte. Totalt har bedriften i dag rundt 50 årsverk.

I 2005 solgte brødrene Fredd-Jarle og Vidkun Wilsgård 25 prosent av selskapet til Norway Royal Salmon (NRS). I dag eier NRS 37,5 prosent av Senja-bedriften, etter et nytt aksjekjøp i 2008.

– Gjennom NRS får vi også stordriftsfordeler på innkjøp og benytter felles organisasjon for promotering og salg av produktene over hele verden, sier Wilsgård.

Brødrene har imidlertid ingen planer om å selge seg ytterligere ned.

– Hadde vi solgt kunne vi kjøpt en ny skinnsofa, ny bil, ny mobiltelefon, bygget på huset og dratt til Syden. Det ville vi realisert for en million eller to. Men hva skulle vi gjort etter det? Denne bransjen er utrolig spennende og både jeg og broren min er nøkterne. Vår hoveddrivkraft er å skape aktivitet og gode arbeidsplasser, sier Wilsgård til VG.