– Rogaland har vært, og er, vår beste region, men Finnmark nærmer seg, sier konsernsjef Morten Vike i Grieg Seafood.
Mens Grieg Seafood sliter i utlandet, ser den norske delen av konsernet til å gå bedre. I Rogaland var i fjerde kvartal EBIT pr kilo 6,98 kroner, sammenlignet med 2,59 kroner samme kvartal i 2012. I Finnmark var EBIT per kilo i fjerde kvartal 8,79 kroner, sammenlignet med 9,39 kroner i 2012. I Canada var EBIT per kilo 1,02 kroner, mot -6,18 kroner i 2012, og i Skottland snudde man minus 3,54 kronerr i fjerde kvartal i 2012 til 7,98 kroner i fjerde kvartal 2013.
– Rogaland er fremdeles vår beste region, men vi ser i fjerde kvartal at Finnmark nærmer seg. Historisk har vi i Rogaland prestert på nivå med de beste, mens vi i Finnmark har ligget noe etter de beste. Men nå kommer Finnmark, sier konsernsjefen.
Rogaland og Finnmark står for to tredjedeler av produksjonen i Grieg Seafood, og det vil de også gjøre i 2014.
– Det har skjedd mye forbedringer i Finnmark, men det er rom for ytterligere forbedringer der. Kostnadsnivået i fjerde kvartal var høyere enn i samme kvartal i 2012, men lavere enn i tredje kvartal 2013. Det er ikke til å komme utenom at den høye lakseprisen er årsaken til de gode resultatene, både i Finnmark og ellers i selskapet, sier Vike.
Grieg Seafood har noe ørret igjen i Finnmark, men denne blir nå slaktet, og selskapet avslutter ørretproduksjonen der.
– Det er siste del av ørreten som slaktes ut nå. Slaktekostnaden er et par kroner dyrere enn den kunne vært, fordi vi må slakte hos naboen, for å kunne selge fisken i Russland, sier Vike.
Rogaland er den beste regionen i Grieg Seafood, men også her har konsernet en del utfordringer i 2014.
– PD-situasjonen er bedre ved inngangen til 2014 enn den var for et år siden, men værforholdene i vinter har vært tøffe for oss. Vi fikk i januar stormskader på anlegg i Rogaland, og dette vil gjøre at vi får økte kostnader i denne regionen i år, sier han.