90 prosent av verdens samlede oppdrettsproduksjon er i Asia. Det sier Arni Mathiesen som er assisterende generaldirektør for fiskeri og havbruk avdelingen i FAO. FN-organisasjonen mener fiskeoppdrett vi spille en nøkkelrolle for fremtidens ernæring og fattigdomsbekjempelse.
– Per idag er 90 prosent av oppdrettsproduksjonen i Asia, og ti prosent er i Amerika, Europa og Afrika. Det sier Arni Mathiesen, assisterende generaldirektør for fiskeri og havbruk avdelingen ved FAO til UN Radio.
Fisk, krepsdyr og bløtdyr – dette er noen av de vannlevende organismer som blir produsert gjennom oppdrett. Disse matvarene er viktige kilder til protein og omega-3 fettsyrer. For å møte den stadig økende etterspørselen etter konsum av fisk, mener Food and Agriculture Organization (FAO) at oppdrett er svaret. Dette vil bidra til mat og ernæring sikkerhet, fattigdomsbekjempelse og menneskers velvære, påpekes det.