Landbasert dansk laks ble sendt på riksdekkende TV i Danmark i går. På det populære programmet «Matmagasinet Bitz & Frisk» på Danmarks Radio kunne Thue Holm i Langsand Laks presentere selskapets egen slakteklare oppdrettslaks.
Innslaget starter med et utgangspunkt i de negative miljøsidene ved sjøbasert oppdrett. Det vises til rømming, utslipp og lakselus.
– Det kan vi kontrollere her, sier Thue Holm. Han oppdretter laks i betongsiloer innendørs i Hvide Sande i Danmark. Direktør Holm i Langsand Laks sier at det er mange fordeler med landbasert oppdrettslaks. Og han får god tid til å presentere virksomheten, og ikke minst, hovedproduktet, laksen.
«Den danske landlaks» blir også servert til TV-teamet for en smakstest sammenlignet med norsk oppdrettslaks.
– Fettprosent på vår laks ligger på 14 prosent. Normal fettprosent på oppdrettet laks ligger på mellom 16 og 20, sier Holm.
Innslagene om laks ser du fra to til seks minutter og fra og med 21 minutter i sendingen. For å se innslaget, se linken under:
https://www.dr.dk/tv/se/madmagasinet-bitz-frisk/madmagasinet-bitz-frisk-16#!/27:12